♥ Pengikut Setia ♥

Sunday, February 23, 2014

Praktikal Season

fufufufu~
dikala waktu ini jann sedang melalui fasa tahun akhir sebagai budak degree! plese cepatlaa masa berlalu...dah tak sabar rasanya nak jejak kaki ke alam pekerjaan...T-T

eh3!!right now jann tengah praktikal dekat Jamal Amin & Partners...dekat Alor Setar...segala persoalan timbul seperti 'Nape tak mintak branch Kangar' 'Nape mintak Alor Setar?' 'takde kawan ke sana?' 'berjanji dengan kawan ke kat sini?'

udah2 lah meneka, xde pape pun..my life is sooo much complete right now..anak manja yang pandai hidup berdikari lagaknya..kehkehkeh..

suasana kt tempat kerja ni best, ramai yang sebaya...staff2 pula sporting! i loikeee..ngeeee~~kt sini jann ditempatkan kt audit department...smooth jaaa perjalanan praktikal jann..minggu first saje dah diberi pengalaman visit client's company...alhamdulillah..satu pengalaman baru  buat jann...for those yang otw nak praktikal tu..dun worry k? korang mesti suke punyelahh!!hihi
Terima Kasih Sudi Baca. ^.^

Friday, February 21, 2014

DOUBLE GLUTA SOAP




SABUN PEMUTIH BADAN

DIPERKENALKAN DOUBLE GLUTA SOAP

TARAAAAA..APA YANG BEST SABUN NI JOM REVIEW SKET NENGOK:)


KELEBIHAN SABUN DOUBLE GLUTA @ DOUBLE GLUTA SOAP RAINBOW


DOUBLE GLUTA SOAP

~ Mencerahkan kulit

~ Melembut & melicinkan kulit

~ Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata

~ Sesuai digunakan utk muka & badan

~ Boleh merawat masalah jerawat badan

~ Sesuai utk semua jenis kulit

~ Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit

~ Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )

~ Biasanya kulit akan menggelupas halus seperti habuk.. Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg lebih cerah insyaallah

~ Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat

~ Bau yang wangi


CARA-CARA MENGGUNAKAN SABUN DOUBLE GLUTA ~ Pakai macam sabun biasa waktu mandi

~ Untuk muka, biarkan dalam 1-5 min & bilas (kulit muka lebih nipis dari kulit badan)

~ Untuk badan, biarkan dalam 15-20 min & bilas

~ Kulit akan berasa sedikit gatal diawal penggunaan sabun ni

~ Gunakan losyen bila kulit peeling utk elakkan kulit kering

~ Gunakan sunblock di siang hari untuk memelihara kulit yang terdedah dan untuk menjaga kulit ( selepas mengelupas)

~ Untuk kulit lebih putih


~Tiada kesan sampingan.

~perempuan mengandung boleh guna.

~Kulit akan mengelupas dalam 2-3hari, gosok2 sikit.. nanti macam berdaki je keluar.

~Boleh pakai losyen kalau kulit kurang selesa.


Sabun ini tdk mengubah warna asal kulit. Ia akan mengembalikan kecerahan kulit semulajadi..menjadikan kulit lebih cerah gebu berseri

BAHAN-BAHAN DOUBLE GLUTA SOAP:

1. Buah mahat

2.asam jawa

3.madu

4.kunyit hidup

5.halia

6.ginseng

7.RO water

8.manggis

9.yogurt

10.apple

11.delima
12.pearl
13.padi
14.vit.B.C.E
15.Collagen Function


1 ketul = 105 gram ++

Now Free Postage!

1 ketul (105gram) = rm30 sm, rm35 ss 
2 ketul = rm50 sm, rm60 ss 

:)

UNTUK PERTANYAAN & TEMPAHAN SILA INBOX ATAU :

SMS/WHATAPPS/WECHAT :0183796819 (jannah)


Email:cikjann01@gmail.com

Terima Kasih Sudi Baca. ^.^

Monday, February 17, 2014

Luka

Malam ni nak bertajuk luka...bukan luka dijari mahupun kaki..tapi luka dihati...

Boleh berpura2 tade pape yang jadi tapi boleh ke kawal diri dari diam seorang diri....

Boleh berkongsi sesuka hati tapi xsemua memhami nasib diri...

Boleh menangis seorang diri tapi xkan ada yang bersimpati...

Itulah hebatnya luka dalam diri, boleh nak ubati tapi parutnya kan kekal abadi...

Luka mungkin akibat cinta pura-pura sejati...

Mungkin jua luka akibat sahabat pura-pura sehidup semati....

Mari bertanya pada diri, luka manakah paling terkesan dihati...

Tajuk pendek kurangkan beban hati....

Kelak mungkin merana hati...

Biarlah tertitik ternoktah disini...

Andai ada yang tertanya biarlah berteka teki....


Terima Kasih Sudi Baca. ^.^